Dobré ráno, odpoledne, či večer. V tomto vláknu se chci zaměřit na téma kanonů. Všechny názory jsou samozřejmě stoprocentně subjektivní - nemusí se vám líbit to, co se líbí někomu jinému.
Mezi mé favority rozhodně patří Ad Astra Per Aspera, lolFoundation a Rozbřesk. Jsou pro mě zajímavé třeba jejich vybraným tématem, nebo tím, že jsou prostě celkově dobře napsané. Všechny kanony mají v sobě zajímavou myšlenku, a tak si všechny vyžadují pochvalu od autorů, kteří jej psali. Tady na České Větvi máme pouze jeden, ovšem velmi povedený kanon Zlatá Klec, napsaný uživateli LilyFoxyLu ,
Aidam7 a hlavně uživatelem
Utylike. Sám jsem osobně ještě všechno nepřečetl, ale už jen po pár článcích dokážu říct, že to mezi mé favority určitě v budoucnu zařadím.
Každopádně, můj vůbec nejoblíbenější kanon, který jsem četl (a i celý překládal) je Nejstudenější Válka. Pokrývá celou délku od roku 1945 do roku 1989 a jde ve zkratce o tom, jak Nadace bojuje o to, aby anomálie nepřivedly lidstvo ještě blíže ke zkáze z rukou příliš horlivých ideologů. Skrývá v sobě kompromitování zásad a spousta otázek, jako třeba; Co by Amerika udělala se zdroji Nadace, kdyby to znamenalo zastavení komunismu v Asii? Zachycuje opravdu všechny detaily toho, co by se mohlo se světem stát, kdyby byly anomálie reálné a byly použity pro dobro velmocí tehdejší doby.
Tohle je můj výběr, zajímá mě ten váš! Nebojte se se rozepsat, přeci jen je to fórum :)
Feelin' motivated!