Nejdřív jsem chtěl tomuhle SCP dát downvote, ale rozmyslel jsem si to. Vypíšu zde důvody, proč se tak stalo.
Nejdřív ocením to, co se mi líbilo:
Efekt, který to SCP vytváří je komicky děsivý a tobě se podařilo spojit tyto dvě vlastnosti velice hezky. Tímto narážím na záznam z kamer, kde se děje mnoho podivných a nečekaných věcí. Například plameny z úst a jakési čarování.
Dále se mi líbí koncept toho, že otisky mohou způsobit více věcí. Nejen ovlivnění mysli, ale i vyvolání jakési entity. Nutí to čtenáře přemýšlet.
Subjekt unikátním způsobem reagoval na SCP-███-CS. Znovu to dává čtenáři volnost v přemýšlení. Českých SCP není moc, a tak může uvažovat, které to je.
A teď to, co se mi nelíbilo:
Malé chyby, které by se daly přehlédnout, jako třeba použití lidových slovních spojení, např.: otisk vražený do zdi, o 100 metrů vedle… Tohle by downvote nepřineslo a kdyby to tam zůstalo, nevadilo by to.
Proč není v nové verzi dokumentu ACSko? To nedává smysl.
Ten největší problém vidím ve velké části druhé poloviny dokumentu, protože ničí to záhadné a krásné, co SCP-086-CS mělo. Konverzace v e-mailu je sice hezká a osvěžující, ale přináší zprávu, která první půlce dokumentu ubližuje. Bylo by lepší, kdyby to zůstalo nezadržené.
A samotný nový záznam je, jako když vytrhneš monstrózní SCP z první série na anglické wiki. Všechno to vysvětlí, všechno to popíše a ukáže, a čtenář tak přijde o záhadu. Když máš originální monstrum, tak bys měl zvážit i design článku, který, ačkoli se to nemusí zdát, udělá hodně se čtenářovými požitky. Sice přiznávám, že popis příšery je originální, to, jak je to napsané, se ničím neliší od jiných nudných SCP s příšerou. A ačkoli to jaksi zachraňuje konečný rozhovor, kde se ukazuje, že ta anomálie oplývá ještě něčím, co prozkoumané není, nestačí to.
No vote.